beverconsult

zoekend naar generatief organiseren …

Summer Learning Café

Graag nodigen wij je uit voor ons Summer Learning Café. Dit vindt plaats op 17 augustus te Hasselt onder leiding van Gervase Bushe. Het thema van de sessie is ‘Dialogic Organization Development’. Dit Summer Learning Café richt zich op iedereen die bezig is met organisatie verandering en ontwikkeling. Het dagprogramma is vooral gericht op personen die op een andere manier willen omgaan met organisaties: studenten en onderzoekers, practitioners en coaches, HR managers, bedrijfsleiders, en beleidsmakers.

Gervase Bushe is professor in ‘Leadership and Organization Development’ aan de Beedie School of Business. Deze is wereldwijd één van de top 100 business schools! Naast tal van andere publicaties is ‘Clear Leadership’ een van zijn belangrijkste boeken over leiderschap en organisatieontwikkeling. Op de wereldconferentie van Appreciative Inquiry in Gent vorig jaar heeft Gervase Bush, in een gezamenlijke keynote met Ron Fry, de aandacht getrokken door speciaal de generatieve kwaliteiten van de AI-benadering  op de voorgrond te stellen: “Generative Engagement: Going beyond the Positive for Transformational Change”.

Samen met Marshak, ontwikkelde Gervase Bushe Dialogic Organization Development als een overkoepelende kijk op hedendaagse methodieken en theorieën over organisatieontwikkeling. De kern is door een voortdurende dialoog op zoek gaan naar sterktes in mensen, processen en systemen. Deze dialoog vormt de basis om samen te bouwen aan beelden van de toekomstige organisatie. Dialogic OD heeft drie onderliggende hefbomen: een verandering in de dominante gesprekspatronen die leidt naar een verandering in sociale relaties, nieuwe generatieve beelden die mensen de kans geven om zich nieuwe manieren van denken en doen voor te stellen en tenslotte, het weloverwogen inbrengen van ongewone interactiepatronen waardoor nieuwe en complexere interactiepatronen ontstaan.

Gervase Bushe zal tijdens dit Summer Learning Café zijn inzichten over Dialogic OD met de deelnemers delen en hen meenemen in verscheidene praktijktoepassingen. René Bouwen, Prof. Em. van KULeuven en Frank Lambrechts, Professor Organizational Learning & Change aan UHasselt begeleiden de besprekingen.

Meer info:http://beverconsultsummercourse.wordpress.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s